Heb een siemens combinatie magnetron/hetelucht/grill. Type hthb84k e-nr HB84K550N /01 Vanavond is in de magnetron het binnenste glas van de deur gebarsten. Ook moeite met het oven schoonmaken? Lees onze 5 tips om je oven schoon te maken. Zo voorkom je schade en maak je je oven fluitend schoon! Op zoek naar huishoudelijke apparatuur? De beste huishoudelijke apparatuur vind. Een combimagnetron is een volwaardige magnetron met grill n heteluchtfunctie.

Uiteraard met de stekker uit het stopcontact. Aan de binnenzijde van de deur zaten twee eigenaardige schroeven, waarmee de "sierdeur" van de buitenzijde is vastgemaakt. Als die eenmaal is verwijderd, is het gemakkelijk om schema verder te gaan met demontage van de deur, daarachter zitten duidelijk zichtbaar alle schroeven. Na verwijderen van de glas ook de metaalfolie goed geïnspecteerd: deze was nog geheel intact, anders hadden we die ook vervangen (metaalfolie houdt magnetronstraling tegen). Alleen de seal, zoals gezegd, had een brandgaatje en is dus meevervangen. Met complimenten voor siemens: pakketje met glas en seal werd binnen twee dagen afgeleverd.

Combimagnetron ( 45 Liter )


Als het de magnetron zelf was geweest zou ik er niet om bloeddruk gevraagd hebben, maar het ging ditmaal alleen om de ruit van de deur. Dat durfde ik nog wel zelf aan. Inmiddels is de ruit bij siemens besteld (samen met een nieuwe deurseal) en vervangen. Door het vervangen van de ruit weet ik ook waarom het glas sprong: de originele deurseal van siemens is eigenlijk net te royaal voor de ruimte petersburg tussen deur en glas bij deze magnetron, waardoor er een kleine opening tussen metaal en glas overblijft, waar vuil. Eigenlijk zouden ze hun seal iets kleiner moeten maken. Voor mij geldt dat ik, de volgende keer dat er vuil aan de rand van de ruit komt (met vonkjes tot gevolg de deur gewoon weer uit elkaar haal zodat ik seal en glas goed kan schoonmaken. Bij deze magnetron is dat uitstekend te doen, je komt niet in de buurt van elektronica of antenne.

Combimagnetron ( 45 Liter ) MC455tcrcsr samsung


Schoonmaken van de vette magnetron? Een halve citroen enkele minuten op vermogen van 600 en de aanslag is snel te verwijderen. Een combimagnetron is veel lastiger. Etensresten branden echt in als je de functie magnetron/oven afwisselt zonder hem tussendoor steeds schoon te maken. Het meest ideaal is dus 2 losse apparaten, magnetron en oven. Hoewel het schoonmaken van de magnetron misschien niet bovenaan je prioriteitenlijst staat, is het belangrijk dat je dit regelmatig doet. Het apparaat werkt dan namelijk beter en bovendien houd je het zo bacterievrij. Hoe zijn jouw ervaringen met het ecologisch schoonmaken van je magnetron en oven?

schoonmaken combimagnetron

Je kunt dit gewoon doen met een emmertje water, een goede doek en wat afwasmiddel of afwasreiniger. Gebruik heerde geen schuursponsjes: die shake kunnen de lak beschadigen. Heb je een oven of combimagnetron van roestvrij staal of aluminium? Gebruik dan een roestvrij staalreiniger, bijvoorbeeld van. Je verwijdert hier alle vingerafdrukken en vettige aanslag mee en kunt er ook andere rvs-voorwerpen, zoals je prullenbak of keukenrek mee schoonmaken. Jouw keukenervaring, wil je dit allemaal niet.

Siemens active clean pyrolyse oven, die maakt zichzelf schoon. Hoe maak jij jouw oven of combimagnetron schoon? Laat het ons weten en deel je reactie hieronder!

Combimagnetron (45 Liter) MC457tdrcsr samsung Service

Tip 4: reinig je oven met groene zeep. Is je oven of combimagnetron erg vet? Wrijf de bakplaat en wanden in met groene zeep en laat je oven zichzelf vervolgens stoomreinigen conform Tip. Veeg daarna de vettige substanties goed. Wanneer je oven geen grillelementen aan de bovenzijde heeft, kun je deze tip natuurlijk ook op het dak van je magnetron toepassen. Tip 5: de buitenkant van je oven/magnetron schoonmaken. Eerlijk is eerlijk: het oog wil hoesjes ook wat. Bovendien is het na verloop van tijd wel eens nodig om de buitenkant van je oven/magnetron weer glimmend op te poetsen.

schoonmaken combimagnetron

Siemens combimagnetron: hoe vervang ik het glas?

Door de damp die van het kokende water komt, weekt de magnetron schoon. Optioneel: door aan het water ook nog wat schijfjes citroen toe te voegen, ruikt je magnetron na afloop weer helemaal fris. Tip 3: gebruik speciale ovenreiniger, veel supermarkten en lichaam discounters verkopen speciale reinigingsmiddelen voor ovens en magnetrons. Het gevaar van deze middelen is echter dat ze agressief zijn en je oven/combimagnetron blijvend kunnen beschadigen. Wees daarom voorzichtig met deze middelen. Wil je ze toch gebruiken? Dek dan alle gaatjes (bijvoorbeeld de lucht-/verhittingsgaten) af met folie of met dik karton. Boen na het inspuiten alle onderdelen goed af en laat de belangrijkste technische onderdelen nooit aan de lucht drogen.

Tip 2: laat je oven schoonweken. Laat je oven 5 minuten voorverwarmen en zet hem daarna uit. Plaats vervolgens een pannetje met lauw water en een flinke scheut ammoniak in de oven. Doe de oven dicht en laat het pannetje met inhoud een dag staan. Hierdoor weekt al het vuil los, waardoor je het na een dag met een vochtig doekje kunt verwijderen. Tip bloeddruk 2b: week je magnetron schoon. Tip 2 is er ook in een variant voor de magnetron. Plaats in de magnetron een bakje met heet water. Zet de magnetron op vol vermogen en laat het water minstens 5 minuten koken.

5 Tips om je oven schoon te maken!

Je kent het wel: je staat heerlijk te kokkerellen, gebruikt je oven optimaal om je rollade op te warmen of je cake te bakken, geniet van een heerlijke maaltijd en danmoet de rommel opgeruimd. Of je probeert een ei in je combimagnetron op te warmen en komt tot de ontdekking dat eieren dan exploderen hoe dan ook, je oven of magnetron moet toch weer schoon en dat is vaak een klus op zich. geeft je wat appelazijn tips om je oven/combimagnetron weer snel goed schoon te maken. Tip 1: voorkom dat je de oven/combimagnetron moet schoonmaken. Wanneer je deze tip leest en opvolgt, hoef je de andere tips niet meer te lezen door iedere keer wanneer je de oven gebruikt aluminiumfolie op de bodem te leggen, voorkom je dat er (etens)resten in je oven achterblijven. Wanneer het aluminiumfolie vuil is geworden kun je het eenvoudig vervangen. Let op: gebruik nooit aluminiumfolie in de magnetron: in het beste geval vat alleen de magnetron vlam!

Schoonmaken combimagnetron
Rated 4/5 based on 695 reviews