Nier-essence levert de oorspronkelijke stof voor het embryo en is de materiële basis van de vitale activiteiten. De essentiële qi van de nier blijft ophopen als de persoon groeit. Wanneer het volheid bereikt, gaat het lichaam in puberteit en begint een stof te produceren die de rijping van de voortplantingsfunctie stimuleert. Deze stof, die nodig is om de ontwikkeling en rijping van de geslachtsklieren te bevorderen en voor het behoud van hun voortplantingscapaciteit, staat bekend als tiangui (er is geen vertaling voor deze term). Tiangui een bepaald niveau bereikt, toont het lichaam een zeer belangrijke verandering. Een man is nu in staat om sperma te produceren en een vrouw is in staat om te menstrueren. In dit stadium van rijping, tijdens geslachtsgemeenschap combineert de essence van de man met de essence van de vrouw, en kan daar de zwangerschap uit voortvloeien.

milt functie chinese geneeskunde de voortplantingscapaciteit in stand. De belangrijkste functies van de essentiële qi van de nier zijn als volgt. De voortplantingsfunctie van de nier heeft twee aspecten: én is seksuele functionaliteit en de andere voortplantingscapaciteit. In de Chinese geneeskunde wordt de voortplantingscapaciteit hoofdzakelijk bepaald door de toestand van de nier-essence.

In de bredere zin is het de basisstof die het lichaam vormt en alle vitale handelingen ervan verricht. Het omvat het lichaams qi, bloed en vloeistoffen, evenals de voedingsstoffen die uit het dieet worden gehaald. In smalle zin is het specifiek de generatieve stof, die zowel vanuit de ouders komt, alsmede voortkomt uit de ontwikkeling van het lichaam. Essence die in de nier is opgeslagen, heeft twee bronnen. Een bron zijn de ouders die de generatieve essence geven, ook wel aangeboren essence genoemd. De andere bron is het dieet, waaruit de organen de essentiële voedingsstoffen halen en metabolisch maken in essence transformeren. Deze essence staat ook bekend als de verworven essence. Hoewel de bronnen van aangeboren essence en verworven essence verschillend zijn, worden beide soorten essence in de nier opgeslagen en zijn ze eigenlijk onlosmakelijk. Zij vullen elkaar aan en bevorderen elkaar. Aangeboren essence is afhankelijk van de voortdurende aanvulling door verworven essence om zijn potentie volledig uit te drukken. Verworven essence berust op de hulp van aangeboren essence om verdere essence te absorberen en te transformeren.

milt functie chinese geneeskunde

Nieren in de dieet Chinese geneeskunde - acupunctuur


De nieren, er zijn eigenlijk twee nieren. Ze bevinden zich in het achterste gedeelte van de buik, én aan elke kant van de wervelkolom. De nier en de urineblaas zijn verbonden door meridianen en hebben een interne-externe relatie. Omdat de nier de aangeboren essence herbergt, is het de basis van de yin-Yang van de organen en de bron van het leven. Om deze reden is het ook bekend als de aangeboren fundering. 1 Fysiologische functies van de nier. I opslaan van essence, de nier heeft de fysiologische functies van het opslaan en behouden van essence. In de Chinese geneeskunde heeft essence twee betekenissen.

Chinese geneeskunde boeken - guus Martens


Kaneel, dadels en zoethout. Voorbeelden van Chinese kruiden met een zoete smaak zijn Ginseng, Astragalus. Place your ad here loading. Milt functie chinese geneeskunde. World health Organisation (WHO) adviseert acupunctuur. Vocht Droogte koude Kleur Groen rood geel Wit Zwart Smaak zuur Bitter zoet pikant zout Orgaan lever Hart Milt Longen nieren Galblaas Dunne darm maag dikke darm Blaas Emotie woede Vreugde piekeren. Kliniek voor Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) met duidelijke werkzaamheid voor hernia nuclei pulposi, lumbago, hemiplegie, rinitis.

milt functie chinese geneeskunde

Dat was ongeveer 2500 jaar voor Christus. In die tijd was zuid azië een stuk ontwikkelder dan Europa. Het is niet zo dat de Chinese geneeskunde recht tegenover de reguliere geneeskunde staat. Het wordt traditioneel gebruikt als een tonicum qi ter versterking van de functie van de milt en is zeer voedende. De dieet traditionele Chinese geneeskunde is én van de oudste vormen van praktijk gaat terug als vroeg de derde eeuw voor Christus. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wordt qi door je lichaam verspreid via energiebanen, ook wel meridianen genoemd. De 7 emoties beïnvloeden overigens niet alleen je qi, maar hebben ook impact op de 5 Yin organen in je lijf: Hart, longen, milt, lever en nieren.

De praktijk van de Chinese geneeskunde: de behandeling van ziektes met Acupunctuur. Hart- en milt-bloedleegte kunnen dan de oorzaak zijn van slapeloosheid. Boek neemt men vasthouden en stijgen als én functie. Flaws schrijft verder, dat men de interne organen (viscera) van de Chinese. De tweede categorie bestaat uit complexe koolhydraten die een versterkende en voedende werking hebben en die de maag en milt tonifiëren. Voedende zoetigheden zijn.

5 Elementen - shiatsu-praktijk balance


In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Vervolgens wordt er met een schraper (evt. Op plaatsen waar zich blokkades in het lichaam bevinden, verschijnen vervolgens plekken die er uit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Deze kunnen in kleuren variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak betekent dit ook: hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Naarmate men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode plekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Deze behandelmethode stimuleert de bloedsomloop, bevordert de ontgifting van het lichaam en verbetert zo de weerstand. Meestal wordt bij een guasha behandeling de rug behandeld omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met onze organen. Moxa, moxa is een samengeperst kruid (de wol van het bijvoetkruid) dat verbrand wordt en boven een acupunctuurpunt wordt gehouden of op een naald gezet wordt. Moxa therapie is in eerste instantie een warmte behandeling om de meridianen te verwarmen en koude uit het lichaam te verdrijven. Het voedt de energie ter plaatse en stimuleert de doorbloeding.

Eufom Acupunctuur: wat waarom

Hierdoor wordt de doorbloeding gesti-muleerd en heft het stagnaties in het lichaam. De functie van deze methode is cellulitis om Wind-koude te verdrijven en om Bloed-Stagnatie en pijn op te heffen. Na een cupping behandeling kan er locaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptonen optreden. Chinese geneeskunde beschouwt de roodheid als locale bloedstagnatie. Guasha, de guasha therapie is een oude Chinese a betekent schrapen en sha slaat op ophopingen als in opgehoopte afvalstoffen en gestagneerde energie. Deze worden met een tool uit het lichaam verwijderd.

milt functie chinese geneeskunde

Fytotherapie - biomedische praktijk van Dr Johan de saedeleer

Een Chinese diagnose gaat uit van het lichamelijke evenwicht (yin en yang) en verstoringen hiervan. Aan de hand van de bevindingen bij de lichamelijke observatie stelt de therapeut vast waar de qi-stroom verkeerd loopt of geblokkeerd is en zodoende de klachten veroorzaakt. Afhankelijk daarvan wordt de behandeling koolhydraten bepaald. Moxa, guasha en cuppen, cupping. Soms wordt een behandeling aangevuld met cupping. Een cup is een glazen bol die op de huid wordt gezet en vacuüm trekt. Cupping wordt gebruikt om acu-punctuurpunten te activeren en om lokale blokkades op te heffen. Cupping maakt stijve, vaste spieren en/of bindweefsel los.

Tongdiagnostiek, de meeste organen weerspiegelen zich op de tong. De tong zelf en het beslag op de tong kunnen veel zeggen over iemands energietoestand. Drink voor de behandeling geen koffie of rode wijn, eten van drop. Daarom ook niet de tong, een paar dagen voor de behandeling, poetsen. De energetische diagnose, uit de verkregen informatie wordt een energetische diagnose gesteld. Daarbij worden vaak namen slank genoemd van organen die bekend voorkomen. Deze naamgeving is wat verwarrend omdat de energetische functie van een orgaan vaak net even anders is dan de "normale westerse functie van deze bekende organen. Zo hoort bij een Chinees orgaan buiten de fysieke functie ook een bepaalde lichaamszone en een mentaal en spiritueel aspect. Let op: een Chinese diagnose is anders dan een 'westerse' diagnose!

14 Tips Om Snel Spiermassa te kweken & Opbouwen

Traditionele Chinese geneeskunde heeft een holistische uitgangspunt: lichaam en stoppelbaard geest worden als een eenheid benaderd. De bekendste behandelmethode is acupunctuur maar ook tuina, cupping, guasha of Moxa kunnen toegepast worden om uw klachten te behandelen. De volgende klachten en aandoeningen kunnen met acupunctuur behandeld worden, zie, op deze pagina kunt u kennis maken met Traditioneel Chinese geneeskunde (TCG) waar Acupunctuur en tuina een onderdeel van zijn. De acupuncturist stelt een diagnose, door de volgende vier onderzoeken uit te voeren: Anamnese, vragen die worden gesteld en die. Betrekking hebben op pijn, gewrichts-klachten, slaapstoornissen, vermoeidheid, spijsvertering, ontlasting en menstruatie. Observatie van gelaat en fysieke verschijning. Lichaamshouding, de kleuring van het gelaat en bijvoorbeeld de gezichtstekening geven informatie over de algemene gesteldheid. Polsdiagnostiek, door de pols te voelen, wordt de qi-kwaliteit beoordeeld. Deze is afhankelijk van spanning, de diepte en de snelheid van de pols.

Milt functie chinese geneeskunde
Rated 4/5 based on 521 reviews