Recepten bereidingstips waar u echt Wat Aan heeft. Op zoek naar overheerlijke indische gerechten? Maak nu zelf Indische gerechten! Heel veel print -en mobiel vriendelijke recepten! U zult uzelf en uw gasten overtreffen! Koken met de Thermomix.

, noemde hij het. De broers Yudi en Ismal hebben dat overgenomen en sindsdien heet het in heel Indonesië kari.

Na een klein minuutje voeg je de kip toe en de zwarte/witte peper. Laat dit alles even goed bakken en blijf wel opletten dat het niet aanbrandt door af en toe te roeren. Doe daarna de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes erbij en de deksel erop. Laat de kip 5 minuten stomen en voeg een half kopje water erbij. Laat het gaar koken op een wat zachter vuur. Na plusminus 30 minuten is de massala kip klaar ( afhankelijk van de grote van je kip). Merk je dat je weinig jus hebt doe dan nog de rest van het kopje water erbij en proef of het voldoende zout heeft. Tip: de massala kip kan geserveerd worden met rijst en diverse groenten. Zoals calorieën spitkool, kouseband en pampoeng (pompoen). Massala kip wordt ook gegeten bij de welbekende surinaamse roti.

Vleesgerechten, archives - m, recepten


Massala kip, ook wel masala kip of kerrie genoemd is een heerlijk kipgerecht met Hindoestaanse invloeden. Dit gerecht is voornamelijk bekend als bijgerecht bij de surinaamse roti. Benodigdheden: 800 gram kipbouten 1 ui ( versnipperd) 2 teentje knoflook ( geperst) 1 1/2 capitool eetlepel massala 1 theelepel tomatenpuree griep 1 kopje water 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes) mespunt zwarte of witte peper 4 eetlepels zonnebloem olie, bereiding: Snij de kippenbouten in gewenste. Snij ze niet te groot omdat het dan langer duurt voor de kip gaar. Doe in een ruime pan de olie en fruit daarin de ui en de knoflook. Als ze wat glazig zijn de tomatenpuree toevoegen. Voeg vervolgens de massala erbij en laat het goed meebakken.

Vleesgerechten, archieven - kokkie


Bied ik gery aan. Nee joh, ben je gek, ik ga dit gewoon eten hoor. Zwijgend kijken wij toe hoe gery aanstalten maakt om zijn sepia aan te snijden. Zegt dat ding zodra het mes van Gery begint te snijden. Verrast door dat geluid houdt hij op met snijden en kijkt ons vragend aan. Wij beginnen hard te lachen. Geer ook, maar niet zo enthousiast als wij.

vleesgerechten recepten

Ik geef onze bestelling door aan de camarera en lientje begint te vertellen over haar kralen-hobby. Na een kwartiertje krijgen wij ons eten en mijn aandacht gaat onmiddellijk uit naar het bordje van geer. Imah en lientje zijn eveneens bovenmatig geïnteresseerd. Wat is dat dan? Maar ze krijgt geen jicht antwoord want ook gery weet niet wat ie ziet. Herhaalt hij alleen hoesten maar. Hij kijkt mij hoopvol aan maar ik schud mijn hoofd.

Wat er op het bord van Gery ligt, doet mij ernstig denken aan een opgeblazen operatiehandschoen, maar dan niet zo doorzichtig. Mijn zus, erg nieuwsgierig geworden, duwt haar wijsvinger even bovenop dat ding. Er komt geen deukje in want het veert gewoon weer terug. Ieuw, zegt ze met een vies gezicht. Zal ik een hamburger bestellen?

Indische gerechten zelf Indisch

Is cellulitis ook wel logisch want, zoals gezegd, ik hou niet van zwembeesten dus alles is voor mij ziet onbekend. Maar Gery laat zich niet ontmoedigen door mijn gebrek aan kennis en zegt dat ie het gaat proberen. Laat eens zien dan? Geer laat het haar zien. Noooooit van gehoord, zegt. Het klinkt alsof ze wil zeggen: doe het niet geer, kies iets wat je kent! Hij negeert de verborgen waarschuwing en, culinaire daredevil als hij is, blijft bij zijn keuze: ik neem de sepia.

vleesgerechten recepten

Recepten - bbq /

Vraagt mijn zus aan hem. Nou, kortademigheid ik heb wel zin in een visje, zegt hij en kijkt mijn zus aan over de rand van zijn leesbrilletje, jij ook? Nee, imah heeft geen zin in vis want ze zegt: ik wil een tosti. Mop en ik kiezen voor een hamburger, altijd lekker. Maar Gery kan nog niet kiezen, hij tuurt weer naar de menukaart. Weet jij wat dit is, Sjoerd? Vraagt hij even later. Zijn vinger wijst naar een visgerecht (want het staat onder het kopje. Pescados ) waarvan ik nog nooit gehoord heb.

Nou weet ik ook wel dat pepesan ikan eigenlijk van rauwe vis gemaakt wordt die dan met de boemboe in pisangblad gestoomd (soms ook wel geroosterd) wordt. Immers, zo komt het gerecht aan zn naam. Maar aangezien Slomo van makkelijk houdt, is dit recept ietsje afwijkend. En misschien vind je m kopen nog wel lekkerder dan de traditioneel gemaakte pepesan ikan. Pepesan ikan, traditioneel bereid. Wacht, nu ik t over vis heb, er schiet mij een verhaaltje te binnen, waargebeurd. Mijn zwager vrouw (die vrouw is dan dus mijn zus) zijn bij ons op visite in javea en wij zitten in een van de vele eettenten aan het strand, de zon doet wat ie altijd doet en de zee is, net als alle andere dagen. Het is tijd om te eten, want honger, en mijn zwager probeert de menukaart te ontcijferen.

Massala kip - surinaamse

Pepesan ikan is een visgerecht dat ík zelfs lekker vind (heel erg lekker) terwijl ik eigenlijk niks van zwembeesten moet hebben. Heel af en toe eet ik zon schnitzel-achtige, platte vis de laatste keer is iets van 7 jaar geleden maar na 1 hap vraag ik mijzelf al af wat mij in hemelsnaam bezielde om dat ding te bestellen. Het moet dan het waar minst erge gerecht op de menukaart zijn geweest, kan niet anders. O, en kibbeling, dat eet ik ook wel. Maar pepesan ikan vind ik fantastisch, al heeft dat voor het grootste gedeelte te maken met de boemboe. Maar ook de vis die ik voor dit recept gebruik is van belang: gerookte makreel. Rauwe makreel of kabeljauw.

Vleesgerechten recepten
Rated 4/5 based on 460 reviews