Nog een tip, vooral voor mensen met kleine kinderen: heeft je kind een plasongelukje gehad in bed en is het matras nat? Strooi rijkelijk soda op de natte plek, laat. Steeds vaker kom je in recepten het rijsmiddel baking soda tegen. Baking soda is een zoutverbinding die al eeuwen gebruikt wordt. Het is een wit poeder, smaakt zoutig. "Mama" - we hadden het niet zo groot verwacht.

gezondheid. Baking soda wordt niet alleen maar gebruikt in recepten, je kunt er veel meer mee! Lees hier 50 dingen die je met baking soda kunt doen. We zouden het nog net geen wondermiddel noemen, maar soda is zon veelzijdig (en milieuvriendelijk!) product dat het wel in de buurt komt.

Een matras gaat heel lang mee, maar soms ontstaan er vlekken en bruine kringen waardoor het lijkt alsof het matras aan zijn eindje. Een paar trucjes om je matras. In de acht uur die we gemiddeld per nacht slapen, verliezen we ongeveer een halve liter vocht. Dit vocht gaat allemaal in je matras, dekbed en kussen zitten. Baking soda in huis gebruiken - het internet staat er vol mee. Maar welke tips met baking soda werken nou eigenlijk cht? Wij tegen zetten ze voor je op een rij! ga vooral niet op zoek naar soda. Voor dit soort geintjes de kortste weg naar een ongeluk. Je bent op zoek naar natriumwaterstofcarbonaat (nahco3).

Vlekken en kringen op je matras : zo krijg


Tante kaat en sien en Maria gebruiken het. Het wondermiddel dat alle geurtjes en vlekken weghaalt in tapijten, zetels, knuffelbeesten, enz. Ik zou nu glutenvrije een oude zetel nog een tweede leven willen schenken en heb de supermarkt afgespeurd naar dat mysterieuze bicarbonaat. Je kan het in je wafeldeeg doen of er je maagzuur mee bestrijden, maar waar vindt je dat spul nu eigenlijk? Bij de bloem en bak afdeling? Bij de kuis producten? Op de zwarte markt? Wie helpt mij op de goede weg?

Geur verwijderen van Memory foam Bedden


Niet op de binnenzijde van de kookplaatdeksel gebruiken, want soda reageert met aluminium. Thermosflessen reinigen : met wat heet water en baking soda: vleeken en geurtjes verdwijnen. Werkt natuurlijk ook bij koffie- en theepotten. Aangekoekte pannen : even opkoken met water waarin wat baking soda zit. Voor de Aga: laat gewoon in de kookoven overnachten. Gebruik het niet voor aluminium pannen. De schil van fruit schoonmaken : je kunt de schil van fruit schoonmaken (waslaagjes en/of bestrijdingsmiddelen) door een eetlepel baking soda in een kom water te doen.

soda op matras

Bestrooi de bodem van de kattenbak of de hondenmand. Natte hond kan ook zo lekker ruiken. Bestrooi de hond met wat baking soda en borstel daarna de vacht schoon. Strooi baking soda in recepten (sport)schoenen die niet zo fris meer ruiken, laat een nacht staan, klopt uit en zuig ze met de stofzuiger schoon. Was je groenten in een sopje van water en zuiveringszout om restanten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Strooi baking soda op de bekleding in de auto en zuig het een paar uur later. Kamperen: na het kamperen bestrooi je je de kampeerspullen met baking soda voordat je ze opbergt om geurtjes sparen te voorkomen. Ovenreiniger : strooi baking soda op de bodem van de oven, spuit het nat met een plantenspuit met water om de soda vochtig te maken en laat het een nacht weken. S Ochtends kun je de baking soda verwijderen en de oven schoonmaken. Aga : als het bovenblad van de Aga vies is, maak dan een dikke pasta van baking soda met water, doe dat op een spons en reinig het blad met cirkelende bewegingen. Daarna met schoon water afnemen.

24 nejlepších obrázků na pinterestu na téma

In de aziatische keuken gebruikt groenten men bicarbonaat om vlees te malser te maken. Geurvreter : overal verdwijnen ongewenste geurtjes: Zet een bakje met baking soda in de koelkast als er een verkeerd luchtje in hangt. Strooi baking soda op de bodem van een vuilnisbak. Strooi op een snijplank, schrob en spoel. Gooi een half kopje baking soda in de afvoer van badkamer of keuken. Wat baking soda op de bodem van de wasmand zorgt ervoor dat hij niet muf gaat ruiken. Strooi baking soda in de vaatwasser voor het wassen. Strooi ruim over het tapijt of over de bekleding van meubels, laat het een nachtje liggen en zuig het s ochtends.

soda op matras

18 nejlepších obrázků na pinterestu na téma schoonmaken

Tot nu toe bevalt het uitstekend! Baking soda in en om huis. Rijsmiddel : voeg de paleo baking soda samen met iets zuurs (karnemelk, yoghurt, citroensap. I.d.) aan je beslag of deeg toe voor een luchtig beslag. Koken : maak mooie luchtige omeletten door een halve theelepel per drie eieren toe te voegen. Strooi een beetje over je tomaten zodat ze wat zoeter smaken. Soms wordt bicarbonaat toegevoegd aan het kookwater van groenten om groenten zachter te maken.

En de enorme bonus van baking soda: je kunt een hele rits schoonmaak- en verzorgingsmiddelen weggooien, het is milieuvriendelijk en het kost haast niets. Bij taartenbakwinkels en via de taartenbaksites op internet koop je baking soda voor ongeveer 2,- per 100 gram. Maar bij de toko of aziatische supermarkt harde kost een pakje van ongeveer 450 gram (merk Arms hammer) ergens tussen de 1,25 en 1,50: zes à zeven keer zo goedkoop dus! Ga je toevallig naar het buitenland, sla dan wat kiloverpakkingen in, want als je eenmaal in de gaten hebt hoe goed baking soda werkt, dan heb je echt geen zin meer in die hele reeks milieuvervuilende schoonmaakmiddelen die bij je thuis in het gootsteenkastje staat. Weet de winkelier niet precies wat je zoekt, probeer het dan eens met een van de andere namen waaronder baking soda verkocht wordt: natriumbicarbonaat, natriumwaterstof carbonaat, zuiveringszout, maagzout, baksoda, dubbelkoolzure soda of E500. Let op: verwar baking soda niet met gewone huishoudsoda (de kiloverpakkingen van Driehoek want gewone soda kun je niet innemen, terwijl baking soda absoluut veilig is! Op internet kun je ontzettend veel toepassingen van baking soda vinden. Ik heb er heel wat kunnen verzamelen, en ik heb er ook een aantal kunnen uitproberen.

28 nejlepších obrázků na pinterestu na téma handig

Dossier: baking Soda, steeds vaker kom je in recepten het rijsmiddel baking soda tegen. Baking soda is een zoutverbinding die al eeuwen gebruikt wordt. Het is een wit poeder, smaakt zoutig en is licht alkalisch. In Nederland maken we veel gebak met bakpoeder, maar in het buitenland wordt vaker baking soda gebruikt. Baking soda is een krachtig rijsmiddel (krachtiger dan bakpoeder) dat zorgt voor veel lucht in je gebak. Bakpoeder en baking soda zijn niet uitwisselbaar: een van de bestanddelen van bakpoeder is wel baking soda, maar aan bakpoeder wordt nog meer toegevoegd: meestal is dat wijnsteenzuur en een vulmiddel zoals maïzena. Wil je meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen bakpoeder en baking soda, kijk dan eens bij de tip augustus 2011. Baking soda blijkt echter een regelrecht wondermiddel voedingsschema te zijn, niet alleen geschikt om mee te bakken, maar ook voor allerlei karweitjes in en om huis, voor je persoonlijke verzorging en voor je gezondheid.

Soda op matras
Rated 4/5 based on 642 reviews