Verschillende parasieten zoals luizen leven in haren. Verder kan okselhaar de lichaamsgeur versterken. De islam schrijft zelfs voor oksel- en schaamhaar te verwijderen. Sinds het eind van de 20e eeuw neemt de lichaamsontharing in westerse culturen toe. Reclames over ontharingsproducten spelen in op deze trend. Sportieve aspecten bewerken van professionele wielrenners is bekend dat velen van hen de beenharen scheren. Dit zou een (psychologisch) effect op de prestaties kunnen hebben, maar ook de behandeling van verwondingen kunnen vergemakkelijken.

schaamhaar mode mannen haar als geslachtskenmerk aan iedereen zien; in andere culturen mag alleen hoofdhaar zichtbaar zijn. Reeds vanaf de oudheid wordt lichaamshaar afgeschoren of korter geknipt. Naast mode-invloeden spelen daarbij hygiëne-overwegingen een rol.

De hoeveelheid haar (in haarzakjes per vierkante centimeter) varieert van mens tot mens. Ieder menselijk lichaam is bedekt met vellushaar, een dun, kleurloos en nauwelijks zichtbaar soort haar. Door een stijgende hoeveelheid androgenen die tijdens de puberteit worden aangemaakt, verandert het vellushaar op sommige slecht plekken in terminaal haar. Het volume neemt toe, de haren worden zwaarder en krijgen meer kleur. Wat er verandert en hoe deze veranderingen plaatsvinden, hangt, naast het geslacht, af van de genetische bepaling, de hormonale status en de leeftijd. Mannelijke lichaamsbeharing bewerken, ontwikkeling van lichaamsbeharing bij een man. Het lichaam van de man is in vergelijking met dat van de vrouw met meer terminaal haar bedekt. Op model verschillende plekken op het mannelijk lichaam ontwikkelt zich in de puberteit terminaal haar: de ontwikkeling van de mannelijke lichaamsbeharing begint aan het begin van de puberteit, maar zet zich ook daarna nog jaren door. Het is mogelijk dat het lichaam van een man tussen de 20 en 30 jaar behaard is op de borst, bovenarmen, schouders en rug, maar er zijn veel mannen die op geen van deze plekken haar hebben, of maar op enkele. Het is in ieder geval zo dat de lichaamsbeharing van een man aan het einde van de puberteit nog niet is volgroeid. Tot aan de zesde levensfase blijft het haar zich ontwikkelen, daar waar de ouderdom begint op te treden.

schaamhaar mode mannen

Schaamhaar scheren; trends over schaamhaar en okselhaar


Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, terminaal haar bij een groeit vrouw en een man. Er bestaan grote individuele verschillen. Lichaamsbeharing is de algemene term voor terminaal haar op het menselijk lichaam dat zich ontwikkelt in de puberteit en gedurende een onbepaalde periode daarna, in tegenstelling tot het hoofdhaar en het minder zichtbare vellushaar. De medische term androgenisch haar verwijst naar het feit dat de groei van het haar afhangt van de hoeveelheid androgenen (de mannelijke hormonen) in ieder menselijk lichaam. Doordat mannen normaal gesproken een grotere hoeveelheid androgenen hebben, beschikken zij over meer lichaamsbeharing dan vrouwen. Lichaamsbeharing kan dan ook gezien worden als een seksueel dimorfisme ; het is daarnaast een secundair geslachtskenmerk. Vanaf de jeugdjaren bedekt vellushaar het gehele menselijk lichaam, afhankelijk van geslacht en ras, behalve op de volgende plekken: de lippen, het achterste gedeelte van het oor, de handpalmen, de voetzolen, enkele externe genitale plekken, de navel en littekenweefsel.

Zo denken mannen écht over schaamhaar - gazet van Antwerpen


Onnodig om te zeggen dat ze wel probeerde om mij weg te duwen. Verbazingwekkend was de kracht die ze daarvoor wist op te brengen. Maar het lukte haar natuurlijk niet en ons ongewenste contact bleef bestaan en werd zelfs versterkt. De warmte van haar lichaam drong langzaam tot mij door. Het was niet te voorkomen. Ik maakte mij zorgen om een zeker lichaamsdeel, dat tot nu toe gelukkig slap bleef. Maar ik heb nu eenmaal een piemel, waar ik net zo weinig aan kan doen als mama aan haar sexy kont!

schaamhaar mode mannen

Dat was een goede verontschuldiging, naar ik hoopte. En afgezien daarvan was misschien ook prettiger voor mijn moeder om tegen haar eigen zoon aan te staan, dan tegen een of andere vreemde kerel. Want om zichzelf tegen de billen van mijn moeder aan te wrijven, daar zouden veel mannen voor in de rij zijn gaan staan. Ik zwanger haatte de geile blikken die vreemde mannen altijd trokken als wij samen op pad waren. Maar moeder negeerde hun opmerkingen altijd met een glimlach, en ik kon accepteren wel begrijpen dat ze zichzelf nou eenmaal niet onzichtbaar kon maken.

De bus hotste en klotste over de hobbelige weg en hoeveel ik ook probeerde me vast te houden aan de stang boven mijn hoofd, ik kon niet voorkomen om af en toe stevig tegen de kont van Mama aan te botsen. En hoewel ik het echt niet kon helpen, reageerde ze toch. "Max, waar ben jij mee bezig?" siste ze mij toe over haar schouder. Ik dacht dat het beter was om maar niet te antwoorden. Hulpeloos moest ik toestaan dat de situatie nog slechter werd. Ik zat tussen haar en verschillende andere medereizigers vastgeklemd.

Alles over je schaamhaar, schaamhaar scheren, mode, trends, stijlen

Ik voelde hoe mijn buik tegen de warme billen van mijn moeder aan werd geduwd. Zoals te verwachten was, lukte het mij niet meer, om het contact met haar nauwsluitende broek vermijden. Het ergste was dat mijn eigen broek ook niet van bijzonder dikke stof gemaakt was. Ik energie deed mijn uiterste best om mezelf op zijn minst een beetje opzij te draaien, maar er was niets aan te doen. Mijn lichaam zat nu eenmaal aan alle kanten vastgeklemd, en ik stond helemaal tegen haar achterkant aan geperst. Ik tilde snel mijn hoofd weer omhoog, omdat het mij plotseling niet meer gepast leek, om mijn hoofd op de schouder van mijn moeder te laten rusten. Zij haalde even diep adem door haar neus, maar ze zei niets. Ik moest mij overgeven aan de enorme krachten die groenten mijn medemensen op mij uitoefenden.

schaamhaar mode mannen

Je schaamhaar scheren - wikihow

Tot nu toe hield ze dapper stand, maar ik vermoedde wel hoeveel deze drukte haar kwelde. De volgende halte bracht nog meer passagiers en het werd nog voller, hoewel ik dat niet voor mogelijk had gehouden. Ongelooflijk hoeveel mensen in een bus passen! De spreekwoordelijke sardines hebben nog veel meer ruimte in hun blikje. Het was heel druk en er werd geduwd en geleund dat het een lieve lust was. De afstand bravok die ik tot nu toe had weten te bewaren tot de billen van mijn moeder, kon ik met de beste wil van de wereld niet langer verdedigen. Mijn achterbuurman werd tegen stevig mij aan geperst. Hij kon er ook niets aan doen, hij was net zozeer een slachtoffer als wij.

Het enige lichtpuntje in deze walmende menigte was mijn moeder, die vlak voor mij stond. Om weg te komen van die stinkende geur van achteren, legde ik mijn hoofd tegen haar schouder. Mijn moeder zuchtte zachtjes. Mijn neus rook haar parfum, dat mij zo vertrouwd was en daar was ik blij mee. Haar krullen kietelden aan mijn neus, maar het was het wel waard. Mama had het ook moeilijk. Ze lijdt aan claustrofobie en durft niet eens een lift te nemen, dus gaat ze altijd met de trap. Ik hoopte maar dat mijn nabijheid haar een veilig gevoel gaf.

Schaamhaar bij mannen en vrouwen

Waarom wilde onze auto plotseling niet meer starten? Hij had ons al tien jaar betrouwbaar van A naar B gereden en hij had ons nooit in de steek gelaten! Maar nu moest hij een week naar de garage en mijn moeder en ik moesten opnieuw leren om met de bus te gaan, om thuis te kunnen komen. Het was echt vreselijk! De bus was een toonbeeld van overbevolking, het rook er altijd onaangenaam en je was steeds eten bang dat je niet op tijd bij de deur zou kunnen komen, wanneer je eindelijk je bestemming had bereikt. Blijkbaar waren er vandaag erg veel mensen waarvan de auto het niet meer deed, want we stonden midden tussen allemaal vreemde mensen, die heen en weer zwaaiden in de bochten en er kwamen nog voortdurend nieuwe mensen bij. Er was amper een centimeter over tussen hun lichamen. Iemand ademde in mijn nek en ik kon er niets tegen doen. Zijn walgelijk slechte adem verstikte mijn zintuigen.

Schaamhaar mode mannen
Rated 4/5 based on 819 reviews