Het gemiddelde gewicht van het vrouwtje is 560 gram en van het mannetje 440 gram. Gedrag: de bosuil is over het algemeen s nachts actief. Overdag roest de uil op een beschutte plaats, dicht tegen de stam gedrukt of in een holte van een boom of een gebouw. De bosuil zit in het voorjaar graag in de zon. Wordt hij overdag door zangvogels ontdekt, dan is het gedaan met zijn rust. De vogels vliegen alarmerend over hem heen.

ontlasting kleur en vorm 40 en 42 cm). Het gewicht schommelt in de loop van het jaar tussen 300 en 800 gram.

Het menu van de bosuil is zeer gevarieerd en bestaat uit kleine zoogdieren, vogels, kikkers, padden, wormen, slakken en insecten. Geluid: door de bossen klinkt het geluid van de bosuil luid en ver. Het gehele jaar kan de roep worden gehoord, maar vooral in de herfst en in het voorjaar. In de herfst bakent het mannetje zijn territorium reeds af door zich luid te laten horen. Het is het bekendste geluid: oeoeh-oe. Het vrouwtje reageert daarop met een kuwiet. Lengte: 37 tot. Herkenning: Opvallend is de grote ronde kop zonder oorpluimen en zijn gedrongen lichaam. De ogen zijn groot en donkerbruin. De vleugels zijn breed en afgerond en lijken in de vlucht korter dan ze in werkelijkheid zijn.

ontlasting kleur en vorm

Homepage - slow food youth Network


Wetenschappelijke naam: Strix Aluco, orde: Uilen (Strigiformes familie: Uilen (Strigidae rode lijst: nee, door zijn grote aanpassingsvermogen, zowel qua voedsel- als broedplaatskeuze, is de bosuil niet bedreigd. Ondanks het hoge aantal verkeersslachtoffers neemt de bosuil in aantal toe en vindt er uitbreiding naar het noorden plaats. Bij gebrek aan natuurlijke broedholtes kunnen in geschikte gebieden nestkasten worden opgehangen. Voorkomen: Algemene standvogel, de bosuil komt vooral voor in loofbossen en gemengde bossen met een goede ondergroei en met open gedeelten. Maar hij komt ook voor in open parkachtige landschappen, kerkhoven, parken (Amsterdamse bos) en zelfs in oude boomsingels. Een voorwaarde is dat er voldoende broedmogelijkheden aanwezig zijn. Bij het ontbreken van holle bomen wordt gebroed in oude nesten, nestkasten en in gebouwen. De gemiddelde maand grootte van het territorium is 20-30. Voedsel: de bosuil jaagt veel vanaf een vaste zitplaats, vanwaar hij een goed overzicht heeft over het terrein.

Wat je ontlasting je vertelt over gele, harde, dunne


Ziektes, wat kunt U waarnemen als een konijn ziek is: niet willen eten en/of drinken. Let er goed op dat je konijn poept! Een konijn moet de hele dag door poepen, als je weinig of geen keutels ziet moet je aan een stilliggende darm denken. Vieze ogen en/of vieze neus, kwijlen, natte bek of kin, door kiesproblemen jeuk, ontstoken huid of korsten cq schilfers Ontstoken huid bij de anus door ontlasting en/of urine ( urinebrand ) diarree sloom, stil in een hoekje zitten Een scheve kopstand (torticollis, headtilt of draainek). Cuniculi) Knarsetanden, erg onrustig zijn of juist langgerekt liggen van de pijn Indien u een van deze symptomen waarneemt neem dan contact op met Uw dierenarts. Orthopedie bij het konijn Als een konijn een gebroken poot heeft dan kan er gekozen worden voor een herstel operatie door middel van een spalk, een externe fixatie en als dat niet kan dan kunnen we een voor- of achterpoot amputeren. Encephalotozoon cuniculi bij het konijn Bij konijnen komt een akelige ziekte voor die zich voordoet met verschillende symptomen, zoals daar zijn:. Hersenproblemen: oogproblemen, draainek of tollen om de lengteas.

ontlasting kleur en vorm

Mocht u meer willen weten over oorzaken, diagnose en behandeling van kaakabcessen bij het konijn dan carr kunt u dat op onze tandheelkundige website dierengebit nalezen. Lees verder over abcessen bij het konijn. Een tranend oog bij het konijn. Een konijn met een tranend oog of dacryocystitis kan door diverse oorzaken veroorzaakt worden. Het kan een simpele traanbuis ontsteking zijn, tot uitgebreide gebitsproblemen door afwijkende kiezen. Lees verder over dacryocystitis. Een tumor in de bek bij het konijn.

Af en toe zien we tumoren in de bek bij het konijn. Slijmvlies tumoren zijn vaak goed te behandelen, bottumoren niet. Lees verder over tumoren bij het konijn. Een corpus alienum in de mond bij het konijn. Een ding in de mond die er niet hoort heet een corpus alienum. Het kan een strootje of een grasaar zijn, echter het hoort daar niet. Lees verder over dingen in de mond dier er niet horen.

Kleur van de ontlasting - darmgezondheid

Het behandelen van haken op de kaneel kiezen: door knippen, slijpen, trekken of een wortelkanaalbehandeling. Lees verder over gebitsproblemen bij het konijn. We hebben een tandheelkundesite voor konijnen gemaakt. Het zwemmen normale gebit en het afwijkende gebit bij het konijn wordt beschreven. We behandelen symptomen, behandeling en preventie bij gebitsafwijkingen. Diverse abcessen aan de schedel bij het konijn. Helaas zien we vaak abcessen bij konijnen. Deze kunnen in de hals, in de wang, onder de onderkaak, onder en achter het oog ontstaan. Ze kunnen door tand of kies problemen ontstaan.

ontlasting kleur en vorm

De ideale ontlasting, afvallen Nijmegen

Castratie kan hiertegen helpen en eiwitrijk kan vanaf de leeftijd van 4-5 maanden. Gebit, oog en neusproblemen, het gebit en gebitsproblemen. Achtereenvolgens zullen we beschrijven. Gebitsproblemen: Gebitsproblemen veroorzaakt door verkeerde voeding. Gebitsproblemen door andere oorzaken: bijvoorbeeld een erfelijk probleem. Symptomen die kunnen duiden op een gebitsprobleem. Wat te doen bij gebitsproblemen. Kroonreductie van de snijtanden door slijpen van de snijtanden. Extractie van de snijtanden.

Op de foto ligt een speelgoedkonijn op de operatietafel tijdens onze open dag. Huid hechten door lijmen. We hebben een nieuwe hechttechniek in onze dierenkliniek, we lijmen de huid in plaats van deze te hechten. Deze techniek is vooral geschikt om de huid te hechten bij de sterilisatiewond van het sterk konijn. Hoe gaat een castratie in zijn werk? Niet gecastreerde mannetjes kunnen agressief worden naar soortgenoten en/of naar de eigenaar. Ook kunnen zij gaan sproeien in huis.

Wanneer is er iets mis met mijn ontlasting?

Blaasproblemen bij het konijn, vaak komt een eigenaar met de klacht dat het konijn rode nederlands of oranje urine heeft. Gelukkig is er dan vaak geen blaasontsteking, maar is de urine rood verkleurd door kleurstoffen in de voeding. Zie voor meer informatie hieronder. Blaasproblemen bij het konijn, lees verder over de verschillende oorzaken van blaasproblemen bij het konijn. Waaronder rode urine, "zand in de blaas blaasstenen en nog enkele andere oorzaken. Hoe gaat een sterilisatie in zijn werk? Lees verder over hoe een sterilisatie bij het konijn in zijn werk gaat.

Ontlasting kleur en vorm
Rated 4/5 based on 653 reviews